Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας θα συζητήσουμε τόσο για τον τρόπο με τον οποίο θα σας παραχθεί η κατάλληλη βοήθεια όσο και για τις μέχρι τώρα διατροφικές σας συνήθειες! Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί μια πλήρης καταγραφή ιστορικού στην οποία θα εντάσσονται όλες οι διατροφικές σας ανησυχίες, ώστε να δημιουργήσω την πιο αντιπροσωπευτική και προσωπική, για τον καθένα, διατροφική ταυτότητα.

Είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες βιοχημικές και ορμονολογικές εξετάσεις, προκειμένου να υπάρχει πλήρη εικόνα του ιστορικού σας. Εν συνέχεια, θα “μελετήσουμε” το σώμα σας, μέσω της λιπομέτρησης που ανιχνεύει τμηματικά όλη τη σύστασή του. Η λιπομέτρηση φανερώνει το υποδόριο λίπος, το σπλαχνικό λίπος, τα ενδοκυττάρια και τα εξωκυττάρια υγρά. Ταυτοχρόνως, εντοπίζεται η μυϊκή μάζα, η μεταβολική ηλικία, ο δείκτης μάζας σώματος και πολλά άλλα, ώστε να έχουμε σφαιρική εικόνα του οργανισμού. Το συγκεκριμένο αποτελεί και το σημείο αφετηρίας, καθώς αντικατοπτρίζεται στην εξέλιξη κάθε συνεδρίας.

Στη συνέχεια, βάση των αποτελεσμάτων και του ιστορικού διαμορφώνεται ένα διατροφικό προφίλ, που καλύπτει τυχόν κενά που υπάρχουν στη διατροφή ή τη διατροφική συμπεριφορά, προκειμένου να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος. Για να γίνει αυτό, είναι ωφέλιμο το πλάνο που θα εφαρμοστεί να ανταποκρίνεται σε ρεαλιστικά δεδομένα υγείας.

Περιστατικά όπως: μείωση/ αύξηση βάρους, παιδική και εφηβική διατροφή, διατροφικές διαταραχές, αθλητική ή χορτοφαγική διατροφή, διατροφή για εγκυμονούσες και θηλάζουσες αλλά και παθήσεις όπως: σακχαρώδης διαβήτης, νεφροπάθεια, οστεοπόρωση, χοληστερόλη, ουρικό οξύ, αρτηριακή υπέρταση κ.α. είναι καταστάσεις όπου στον καθένα αξιολογούνται διαφορετικά και γίνεται χρήση εξατομικευμένου πλάνου.

~Να στοχεύεις πολλά, να κατακτάς περισσότερα ~