Η διατροφική συμπεριφορά που αποτελεί συνδετικό κρίκο με τον τρόπο ζωής ενός ατόμου, έχει ως βασική προϋπόθεση τη Διατροφική Συμβουλευτική. Η συγκεκριμένη αποτελεί μια διαδικασία, η οποία έχει αφετηρία την πρώτη συνεδρία και δύναται να συνεχιστεί ακόμη και όταν επέλθουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ο κύριος στόχος της, σκιαγραφείται όχι μόνο στη σταδιακή αλλά και στην ουσιαστική τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς που πρόκειται να υιοθετήσει ένας άνθρωπος. Πιο συγκεκριμένα, αποσκοπεί στην πραγμάτωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, που θα συντελέσουν στη διατήρηση του-εκάστοτε- κατάλληλου βάρους. Αναμφισβήτητα, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, συχνά συμβάλλουν, ώστε οι διατροφικές συνήθειες των ατόμων, ακόμη και με φυσιολογικό σωματικό βάρος, να μην αντικατοπτρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εξαιτίας αυτού το άτομο λανθασμένα θεωρεί ότι δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει τις μη ορθές συνήθειες με κανέναν τρόπο.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι ο ρόλος του Διατροφολόγου-Διαιτολόγου, είναι πολύπλευρος, καθώς δεν επικεντρώνεται μόνο στη σύνταξη διαιτολογίων και στη διαχείριση σωματικού βάρους, όπως είθισται να πιστεύει η κοινή γνώμη. Ειδικότερα, η έννοια του Συμβούλου, η οποία εντάσσεται στο εν λόγω επάγγελμα, αφορά τη σημαντική συμβολή του διαιτολόγου που διαφαίνεται στην καθοδήγηση του ατόμου στο οποίο απευθύνεται προκειμένου να οδηγηθεί σε ουσιαστικές διατροφικές συνήθειες, αγαπώντας το σώμα του και κατ’ επέκταση τον εαυτό του.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως ο επαγγελματίας Σύμβουλος εστιάζει -πέραν των ατόμων που επιθυμούν να μειώσουν ή να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος ή να ρυθμίσουν ένα πρόβλημα υγείας (π.χ. διαβήτη, υπέρταση κ.λ.π.)-, και σε άτομα ή οικογένειες που επιδιώκουν να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής (σωστή διατροφή, διατροφική εκπαίδευση παιδιών, αύξηση φυσικής δραστηριότητας κ.α.).

Κλείνοντας, στα δύο κέντρα Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας, δεν σκοπεύουμε απλά και μόνο στην εφαρμογή διαιτολογίων, αλλά σε μια ολιστική προσέγγιση του κάθε ατόμου. Δε μένουμε μόνο στη διατροφή, αλλά εισχωρούμε στην ουσιαστική διατροφική συμπεριφορά και υγεία, που αναμφισβήτητα επηρεάζει θετικά την ψυχολογία μας, εφόσον όλα ξεκινούν από εκεί! Έτσι, λοιπόν, πέραν της ρύθμισης του βάρους, ακόμη και εάν επιθυμείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας ένα υγιεινό τρόπο ζωής, τα εν λόγω γραφεία είναι η σωστή διέξοδος!

Ίσως τελικά η πράξη να είναι πιο εύκολη από τη θεωρία!